Besöksadress

Gruvgatan 7, Ekeby, Sverige

Mejla oss

Ring oss

+46 42 424 13 30

Trädfällning

Trädfällning

Vi fäller dina träd

Traditionell trädfällning
Traditionell fällning innebär att någon av våra erfarna medarbetare besiktigar förutsättningarna på platsen och därefter väljer riktning dit trädet ska fällas. Detta görs genom att lägga ett så kallat riktskär på trädet. Efter fällningen kvistas stocken av och trädet samlas ihop för att flyttas dit vår lastbil kan lyfta upp det för bortforsling.

Sektionsfällning
Att fälla trädet sektionsvis är tillämpbart vid de tillfällen då det inte går att fälla det traditionellt. Sektionsfällning är ett säkert sätt att fälla trädet då det fälls i mindre bitar uppifrån och ned.

Kranmonterad gripsåg
På Såggubben fäller vi alla träd vi kan med kranmonterad gripsåg på vår såglastbil. Anledningen är enkel – det går snabbt, är säkert och har minst slitage på våra medarbetare. Såglastbilen är utrustad med en 38 m3 stor container. Där läggs trädet ner direkt, bit för bit. Det innebär att vi gör minimalt avtryck på marken runtomkring. Såglastbilens kran når 25 meter ut från lastbilen och vi kan fälla på höjder runt 20 meter.

Skylift
Ibland finns inte möjligheten att komma åt trädet med vår såglastbil. Då är fällning med skylift väldigt bra. Fortfarande skonsamt för oss medarbetare men kräver mer efterarbete i form av att stycka upp, samla ihop och förflytta trädet till platsen där vi kan lyfta upp det på lastbilen för bortforsling. Vid ett fåtal tillfällen går det varken att komma till med såglastbil eller skylift, då använder vi klättring.

Klättring
Vid klättring klättrar våra medarbetare upp i trädet och fäller det bit för bit. Det är ett tufft jobb som kräver fysisk styrka och hög precision. Det är också det mest tidskrävande och slitsamma sättet att ta ner ett träd. Därför väljer vi att använda maskiner i så stor utsträckning det är möjligt.

Låt oss lösa det!

Kontakta oss på Såggubben via telefon eller skicka in en förfrågan via formuläret.

TRÄDPLOCKNING MED SÅGLASTBIL

Fördelar med såglastbil

Att fälla träd med såglastbil är ett modernt sätt att bit för bit ta ner ett träd.

FAQ

Vanliga frågor om trädfällning

Vad kostar det att fälla ett träd?

Det varierar oerhört mycket då förutsättningarna är unika vid varje tillfälle. Faktorer som påverkar är: storlek, höjd, typ av träd, avstånd till väg, årstid osv. För privatpersoner är det gäller RUT-avdrag för trädfällning. Kundens kostnad kan variera från 1500 kr till 15000 kr och ibland ännu mer beroende på träd. Ni får alltid en kostnadsfri offert från oss på Såggubben.

Det går bra att fälla träd året om men det är ofta mest optimalt sen höst, vinter och tidig vår då träden inte har några löv och därmed är enklare att hantera.

Ja, alla medarbetare som fäller träd hos Såggubben har körkort för motorsåg samt maskincertifikat. Utöver detta innehar vi ansvarsförsäkring genom Länsförsäkringar.

Vi försöker alltid minimera skadorna på er trädgård. Vårt mål är att lämna det städat och snyggt. Våra maskiner har larvband och i de flesta fall blir det inga eller väldigt lite märken. Fördelen är att gräsmattor reparerar sig själv väldigt snabbt.